Spis nadchodzących wydarzeń

luty 2025

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
23
24
25
26
27
28

Nowa edycja naszego poradnika

Z satysfakcją informujemy, iż jest już siódma edycja naszego poradnika „Celiakia i dieta bezglutenowa”. Jest to praktyczny spis porad, przydatnych szczególnie dla osób nowo zdiagnozowanych. […]

Kuchnia bezglutenowa – zapraszamy do nowego portalu

Zapraszamy Państwa na nową, bezglutenową kulinarną stronę internetową Stowarzyszenia. Zachęcamy do logowania się na niej i zamieszczania zdjęć i przepisów swoich ulubionych sprawdzonych bezglutenowych przysmaków. […]

Napoje likopenowe z przekreślonym kłosem

Z przyjemnością informujemy, że na rynku pojawiły się nowe, zdrowe i bezpieczne dla osób na diecie bezglutenowej produkty z naszą licencją przekreślonego kłosa. Zapraszamy do […]

Mamy już wędliny ze znakiem przekreślonego kłosa!

Miło nam ogłosić, że Zakłady Mięsne Nowak z Gdańska są pierwszą firmą wędliniarską, która otrzymała licencję na używanie na swoich produktach znaku przekreślonego kłosa. Wszystkie […]

Warsztaty w Szczecinie – relacja

  11 grudnia 2010 w Pracowni Gospodarstwa Domowego Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie odbyły się warsztaty pieczenia chleba bezglutenowego.

Radosnych bezglutenowych Świąt!

W ten wyjątkowy czas Bożego Narodzenia życzymy wszystkim spokoju, radości, wspaniałych chwil spędzonych  w rodzinnym gronie, przy stole zastawionym bezglutenowymi przysmakami. Niech zbliżający się Rok […]

Odpowiedzi producentów – badania produktów

Odpowiedzi producentów – badania produktów

W związku z naszą akcją badania produktów bezglutenowych na zawartość glutenu otrzymaliśmy wyniki badań wykonanych przez producentów. Poniżej zamieszczamy skany badania Chleba Morskiego Glutenexu (16,8 […]

Nasz magazyn „Bez glutenu”

Magazyn „Bez glutenu” otrzymują bezpłatnie wszyscy członkowie Stowarzyszenia (jedyny warunek to opłacona składka członkowska).  Jak się zapisać – informacje tutaj. Ostatni numer ukazał się w […]