Aktualności
Pożegnanie lata w Białymstoku – zapraszamy!
Białostocki Oddział naszego Stowarzyszenia zaprasza dzieci z rodzicami na pożegnanie lata w Ośrodku Sportów Wodnych „Dojlidy” przy ul. Plażowej 15/502 w Białymstoku. Impreza odbędzie się […]
Amarantus – jak wykorzystać w bezglutenowej kuchni prastare złoto Inków?
Amarantus (szarłat) należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Jego niezwykłe walory odżywcze doceniali już Inkowie, Aztekowie oraz inne ludy prekolumbijskie. Współczesne badania potwierdzają mądrość starożytnych […]
Food Forum – konferencja warsztatowa dla dietetyków
„Skuteczna dietoterapia i diagnostyka w gabinecie dietetycznym” – na konferencję warsztatową pod tym tytułem zaprasza Food Forum. Wydarzenie odbędzie się 25 września 2021 roku w […]
Kampania edukacyjna „Układ pokarmowy”
25 sierpnia wraz z prenumeratą online Dziennika Gazety Wyborczej oraz na portalu www.byczdrowym.info ukazała się kampania edukacyjna pt. „Układ pokarmowy”. Nasze Stowarzyszenie jest partnerem merytorycznym […]
„Sobota z alpakami” – spotkanie w Radomiu 11 września 2021
Radomski oddział Stowarzyszenia serdecznie zaprasza na spotkanie pod hasłem „Sobota z z alpakami”. Impreza odbędzie się 11 września w Ranczu Emocji przy ul. Radosnej 22 […]
Dlaczego warto zainteresować się teff?
Teff nie zawiera glutenu. To niedoceniane przez lata zboże może świetnie uzupełniać dietę bezglutenową. Składem przypomina proso, ale zawiera jeszcze większą ilość niezbędnych w diecie […]
Piknik rodzinny – zapraszamy do Czarnej koło Łańcuta!
Serdecznie zapraszamy na stowarzyszeniowy piknik rodzinny, który organizujemy 5 września (niedziela) w Leśnej Zagrodzie w Czarnej 549A (koło Łańcuta). Wydarzenie rozpocznie się o godzinie 13:00 […]
Chleb WISO Ultraeuropy w promocji w POLOMARKET
Od 18 sierpnia w ofercie sieci POLOMARKET kupimy chleb bezglutenowy w marce WISO z licencjonowanej piekarni Ultraeuropa. Dostępne są dwa produkty: PL-112-001 CHLEB BEZGLUTENOWY JASNY, […]
Dlaczego mój bezglutenowy chleb się nie udaje?
W poprzednim wpisie prezentowaliśmy praktyczne wskazówki, jak upiec idealny bezglutenowy chleb. Tym razem nasza ekspertka i dietetyczka z Centrum Diety Bezglutenowej, Grażyna Konińska, odpowiada szczegółowo […]
Celiakia i emocje – czy można czuć żałobę po chlebie i bułkach? Zapraszamy na webinar z psychodietetykiem.
Celiakia jest towarzyszką na całe życie. Nie zawsze łatwo akceptujemy konieczność zmiany diety, która będzie z nami już zawsze. Jakie emocje pojawiają się w trakcie […]