Aktualności
Mamy bezglutenowy wybór na Wielkanoc 2020
Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne, choć w tym roku z dużym prawdopodobieństwem będą inne niż zwykle. Oto podpowiedzi, jakie produkty oznaczone znakiem towarowym Przekreślony […]
Relacja z spotkania „Dieta bezglutenowa – od czego zacząć?” w Warszawie
W Centrum Diety Bezglutenowej w Warszawie 11 marca 2020 roku odbyło się pierwsze w tym roku spotkanie dla osób nowo zdiagnozowanych z Warszawy i okolic. […]
Bezglutenowa Wielkanoc – oferta lokali z MENU BEZ GLUTENU 2020
Zapraszamy do zapoznania się ze smakowitymi propozycjami wielkanocnymi przygotowanymi przez lokale należące do programu MENU BEZ GLUTENU. Przy zamawianiu potraw należy zawsze zaznaczyć, że mają […]
Koronawirus a celiakia
W ostatnich dniach wiele osób zwraca się do nas z prośbą o informacje na temat ewentualnego zwiększonego ryzyka zarażenia koronawirusem lub ryzyka cięższego przebiegu choroby […]
Catering Kapitan Cook w programie MENU BEZ GLUTENU
Kapitan Cook to ogólnopolski catering dietetyczny, który właśnie dołączył do programu MENU BEZ GLUTENU. Dania dostarczane są do ponad 120 miejscowości w całej Polsce! […]
Uwaga – Centrum Diety Bezglutenowej nieczynne
W związku z epidemią koronawirusa Centrum Diety Bezglutenowej, a także biuro Stowarzyszenia, od poniedziałku 16 marca do odwołania jest zamknięte, pracujemy zdalnie. Gdy tylko sytuacja […]
Druga tura zapisów na wysyłkę książki „Ola, Franek i Gucio Gluten”
Mamy przyjemność ogłosić, że w związku z ogromnym zainteresowaniem już teraz rozpoczynamy zapisy na drugą turę wysyłki książki „Ola, Franek i Gucio Gluten. Bezglutenowa lektura obowiązkowa”! Książka […]
UWAGA – Gluten Free EXPO V w maju 2020 nie odbędzie się
Uprzejmie informujemy, iż z przyczyn niezależnych od organizatorów Targi Gluten Free EXPO nie odbędą się w planowanym terminie. Jednocześnie serdecznie wszystkich zapraszamy do udziału w […]
Duet serowo-makowy – nowość od Putki Bez Glutenu
Firma Putka Bez Glutenu przygotowała nowość oznaczoną znakiem towarowym Przekreślony Kłos: Duet serowo–makowy (PL-033-051) to połączenie dobrze znanego sernika z aromatyczną masą makową na kruchym […]
Celiakia u dzieci – diagnoza i co dalej?
Rodzice lub opiekunowie słysząc diagnozę „celiakia” z jednej strony czują ulgę, ponieważ wiedzą już, jaka jest przyczyna dolegliwości dziecka, a z drugiej pojawia się mnóstwo […]