Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
styczeń 2025
Oswajamy wroga! – Relacja ze spotkania dla osób nowo zdiagnozowanych w Gdańsku
Nasz Oddział Trójmiasto 26 stycznia zorganizował spotkanie dla osób nowo zdiagnozowanych, którzy właśnie są na etapie oswajania wroga, czyli glutenu i zaprzyjaźniania się z dietą […]
RiceVita – nowy produkt od firmy Bezgluten
RiceVita to szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska na ciepło, przygotowana przez Bezgluten. Wystarczy wsypać do kubka, zalać wrzącą wodą lub mlekiem, wymieszać, odczekać kilka […]
Bułka z budyniem i serce piernikowe od firmy Putka
Bułka z budyniem i serce piernikowe to nowości, które przygotowała dla nas firma Putka. PL-033-041 – Serce piernikowe PL-033-043 – drożdżówka z budyniem Produkty dostępne […]
Długo oczekiwane spotkanie w Łodzi – relacja
27 stycznia w Gminno Parkowym Centrum Kultury i Ekologii w Plichtowie pod Łodzią odbyło się długo wyczekiwane spotkanie integracyjno-edukacyjne łódzkiego środowiska bezglutenowego. Zaproszeni zostali dorośli […]
Wykaz produktów ze znakiem Przekreślonego Kłosa – stan na 31.01.2019
Wykaz produktów ze znakiem Przekreślonego Kłosa – prezentujemy jego najnowszą aktualizację (stan na 31.01.2019). W Wykazie są umieszczone polskie firmy, które otrzymały od Stowarzyszenia prawo […]
Spotkanie karnawałowo-mikołajkowe – relacja z Torunia
Nasze spotkanie odbyło się 5 stycznia 2019 r. w nowopowstałym Toruńskim Centrum Aktywności Lokalnej „Drugie Piętro”. W tym roku naszymi gośćmi były dwie policjantki z […]
Spotkanie karnawałowe dla dzieci członków Stowarzyszenia w Szczecinie – relacja
2 lutego 2019 roku w bawialni Ale Urwis – Małpi Gaj w Szczecinie, w połowie ferii zimowych, odbyło się spotkanie dla dzieci członków Stowarzyszenia. Tematem […]
Marka Frank&Oli z licencją na znak Przekreślonego Kłosa
Witamy w gronie naszych licencjobiorców rodzimego producenta bezglutenowych ciastek jaglanych z dodatkiem superfoods, firmę ZPC BOX . Pod marką Frank&Oli znajdziemy pyszne i bogate w wartości odżywcze ciasteczka […]
Projekt edukacyjno-warsztatowy w Lublinie – ostatnie wolne miejsca!
Zapraszamy mieszkańców województwa lubelskiego do udziału w bezpłatnym projekcie edukacyjno-warsztatowym „Dieta bezglutenowa bez przeszkód – jedz zdrowo i smacznie” OSTATNIE WOLNE MIEJSCA! ZAPISY: celiakia.projekt@gmail.com do 28 lutego 2019 […]
PROSTE HISTORIE – nowa marka z licencją na znak Przekreślonego Kłosa
PROSTE HISTORIE z Przekreślonym Kłosem – dobra informacja dla miłośników frytek! Z początkiem tego roku na rynku zaczęły się pojawiać frytki, cząstki i talarki ziemniaczane […]