Aktualności
Nowa mieszanka mąk Mix Flour od firmy Balviten
Dla wielbicieli pierogów i naleśników firma Balviten przygotowała nową mieszankę: PL-048-187 Mix Flour. Mieszanka mąk do naleśników, makaronu, pierogów Mix flour ma dobry, prosty skład: […]
FRUPP Smoothie z owoców liofilizowanych – nowość firmy Celiko
FRUPP Smoothie to orzeźwiający i wartościowy napój z owoców liofilizowanych z dodatkiem nasion. Jest idealny na śniadanie, lunch lub jako dodatek do innych posiłków i dań. […]
Warsztaty kulinarne w Białymstoku – relacja
9 października po raz trzeci w tym roku odbyły się warsztaty kulinarne w Białymstoku w Centrum Aktywności Społecznej, podczas których spotkały się osoby z Polskiego […]
Centrum Diety Bezglutenowej – nowa siedziba Stowarzyszenia
Z przyjemnością informujemy o zmianie adresu Stowarzyszenia i przekształceniu Punktu Informacyjno-Konsultacyjnego w Centrum Diety Bezglutenowej. Centrum jest nie tylko nową siedzibą Stowarzyszenia, ale przede wszystkim miejscem udzielania […]
Oświadczenie dotyczące LIDL Polska
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej niniejszym informuje, że rozwiązana została umowa licencyjna na używanie znaku towarowego Przekreślony Kłos z LIDL sp. […]
Bezglutenowe lunchboxy mini-warsztaty kulinarne Kraków 28.10.2018
Serdecznie zapraszamy uczniów szkół średnich, studentów oraz młodzież pracującą na warsztaty kulinarne pt. „Bezglutenowe lunchboxy mini”, które odbędą się 28.10.2018 (niedziela) o godzinie 10:00 w […]
Choroby glutenozależne – najnowsze doniesienia
W sobotę 12 października 2018r odbyła się w Warszawie niezwykle ciekawa konferencja naukowa obejmująca tematyką choroby glutenozależne: „Celiakia – choroba o wielu obliczach”. Konferencję zorganizowała […]
Seminarium na temat celiakii i diety bezglutenowej „Na tropie glutenu”
Zapraszamy na seminarium na temat celiakii i diety bezglutenowej „Na tropie glutenu”, które organizuje Pomorski Oddział Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Spotkanie […]
Warsztaty kulinarne w Sulikowie kolo Zgorzelca
Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia na bezpłatne warsztaty kulinarne w Sulikowie (koło Zgorzelca), które odbędą się 26 października 2018 roku w godz. 17.00- 20.00 w Gminnym Ośrodku […]
Produkty od Soligrano dostępne w Rossmannie
Firma Soligrano rozszerzyła swoją ofertę o nowe ciekawe produkty: PL-049-028 – Racuchy jaglane z jabłkiem i cynamonem/Millet pancakes with apple and cinnamon Racuchy jaglane z […]