Aktualności
Punkt Informacyjno-Konsultacyjny Stowarzyszenia czasowo nieczynny
Uprzejmie informujemy, że w związku z przeprowadzką w dniach 04 -12 października Punkt Informacyjno-Konsultacyjny Stowarzyszenia będzie nieczynny. W sprawach pilnych możliwy jest kontakt w dniach 08 […]
Konferencja ALAB Laboratoria „Celiakia – choroba o wielu obliczach”
13 października 2018 (sobota) w Centrum Konferencyjnym NIMBUS w Alejach Jerozolimskich 98 w Warszawie odbędzie się konferencja poświęcona szeroko pojętej problematyce nietolerancji glutenu pt. „Celiakia […]
Otwieramy nasze archiwum – 5 numer magazynu Bez glutenu
Jest już dostępny dla wszystkich zainteresowanych (tutaj). Uwaga – 5 numer Bez glutenu został wydany w listopadzie 2013 roku. Od tego czasu sporo się zmieniło. […]
Koszalin też chce być bezglutenowy – relacja ze spotkania
Na mapie Polski przybyło kolejne miejsce, które chce być przyjazne osobom z celiakią i na diecie bezglutenowej. Jest to Koszalin, położony między Trójmiastem a Szczecinem. […]
Warsztaty kulinarne w Białymstoku
Zapraszamy serdecznie na kolejne bezpłatne bezglutenowe warsztaty kulinarne w Białymstoku dla dzieci i rodziców należących do Stowarzyszenia. Miejsce: Centrum Aktywności Społecznej, ul. Świętego Rocha 3, […]
Nowe ciastka maślane firmy Glutenex
Firma Glutenex rozszerzyła swoją ofertę o nowe słodkości: PL-008-243 Butter cookies (ciastka maślane) PL-008-245 Butter cookies in chocolate (ciastka maślane w czekoladzie) Oba produkty dostępne […]
Warsztaty kulinarne w Szczecinie – relacja
15 września 2018 roku w Studiu Kulinarnym BATATY w Szczecinie odbyły się warsztaty kulinarne dla osób na diecie bezglutenowej. Poprowadziła je Weronika Madejska – blogerka […]
Bezglutenowa i wegańska drożdżówka à la chałka firmy Incola
Od 17 września marka Incola wzbogaciła swoją ofertę o nową propozycję – jest to drożdżówka à la chałka: PL-087-052 Bezglutenowa drożdżówka à la chałka (120 […]
Warsztaty kulinarne w Białymstoku – pieczywo bezglutenowe
Warsztaty kulinarne w Białymstoku odbyły się 11.09.2018r. Już po raz drugi w gościnnych progach Centrum Aktywności Społecznej w Białymstoku spotkały się osoby z Polskiego Stowarzyszenia […]
Biszkopty w belgijskiej czekoladzie bez cukru firmy Bezgluten
Firma Bezgluten przygotowała kolejną nowość: PL-089-219 Biszkopty w belgijskiej czekoladzie bez cukru Cukier w biszkoptach zastąpiono maltitolem. Dodatkowo są one oblane prawdziwą belgijską czekoladą deserową […]