Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
styczeń 2025
Standard AOECS – zmiany dla producentów
Hasło „Standard AOECS” może brzmieć tajemniczo osobom na diecie bezglutenowej, ale nie jest obce producentom, którzy oznaczają swoje produkty międzynarodowym symbolem Przekreślonego Kłosa. Już niedługo […]
„Smakowita zielenina” – książka dla dzieci z naszym patronatem
Nowa książka kucharska z patronatem Stowarzyszenia zachęca dzieci do poznania świata zielonych warzyw i owoców jak nigdy wcześniej! Marta Szloser*, autorka „Smakowitej zieleniny”, połączyła w […]
Nowy wykaz produktów z Przekreślonym Kłosem – 20 września 2022
Przedstawiamy najnowszy wykaz licencjonowanych Produktów ze znakiem Przekreślonego Kłosa, stan na 20 września 2022 r. To już trzecia w tym roku edycja naszego wykazu. Zawiera […]
Pożegnanie lata na Podlasiu – 9 października
Zapraszamy członków Stowarzyszenia z Białegostoku i okolic na spotkanie integracyjne do Pacowej Chaty koło Krypna, w niedzielę, 9 października 2022 r. w godz. 12.00-15.00. Tym […]
Spotkanie integracyjne w Częstochowie już za nami
W sobotę 10 września 2022 r. w nie-cukierni Fit Cake w Częstochowie odbyło się pierwsze po bardzo długiej przerwie spotkanie integracyjne dla osób będących na […]
Współpraca międzynarodowa ma sens
Czy wiesz jak wyglądałaby dziś nasza rzeczywistość, gdyby nie międzynarodowa współpraca organizacji z Europy (i nie tylko)? Gdyby nie wspólnie podejmowane działania osób, które w […]
Grano Kids – bezglutenowa mieszanka z Przekreślonym Kłosem
Poznajcie nową mieszankę bezglutenową GRANO KIDS prosto z Młynu Niedźwiady, która powstała z myślą o dzieciach. Produkt został objęty licencją i na jego opakowaniu znajduje […]
Fit Cake Żoliborz dołączył do MENU BEZ GLUTENU
W tej „niecukierni” znajdziecie zdrowe desery bez cukru, glutenu i laktozy. Lokal znajduje się na warszawskim Żoliborzu przy Pl. Czesława Niemena 1/U5. Za oknem robi […]
Całe życie z dietą – zapraszamy na spotkanie w Warszawie
Osobom z celiakią dieta bezglutenowa towarzyszyć będzie przez całe życie. Z czym mierzymy się nie tylko na początku, ale też później, po miesiącach, latach diety? […]
Insulinooporność i celiakia – jak to połączyć? – webinar
Zapraszamy serdecznie członków Stowarzyszenia na webinar pt.: „Insulinooporność i celiakia – jak to połączyć?” z udziałem Dominiki Musiałowskiej*, Prezeski Fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i […]