Aktualności
Wrocławska Manufaktura Chleba w MENU BEZ GLUTENU
Manufaktura Chleba to piekarnia stworzona z myślą o osobach z ograniczeniami pokarmowymi i chcących odżywiać się zdrowo. Wypieki są w 100% bezglutenowe. Piekarnia właśnie otrzymała […]
Finał konkursu Wielkanocne smaki – mamy zwycięzców!
Nasz kulinarny konkurs pt. Wielkanocne smaki na portalu kuchniabezglutenowa.pl dobiegł końca. Tym razem zwycięzców wyłoniło jury, składające się z członkiń Zarządu Stowarzyszenia:) Do wielkiego finału […]
Fit Cake ze Szczecina w MENU BEZ GLUTENU
LOKAL ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY. „Niecukiernia” Fit Cake Szczecin zdobyła nasz certyfikat i dołączyła do programu MENU BEZ GLUTENU! W Fit Cake Szczecin (ul. Śląska 5/1) od […]
Leki na chorobę Dühringa – pismo do Ministerstwa Zdrowia
Na prośbę członków Stowarzyszenia borykających się z chorobą Dühringa (skórną formą celiakii) przygotowaliśmy pismo do Dyrektora Departamentu Polityki Lekowej i Farmacji w Ministerstwie Zdrowia. Problemem […]
Szczęśliwe macierzyństwo z celiakią – to możliwe!
O okresie przygotowań do ciąży oraz o jej przebiegu mówią trzy mamy z celiakią. Ich historie to dowód na to, że celiakia nie jest przeszkodą […]
Głosowanie w konkursie – nagrody czekają!
Zapraszamy do oddawania głosów na dania uczestniczące w świątecznym konkursie na naszym portalu Kuchniabezglutenowa.pl. Temat konkursu: „Wielkanocne smaki”. Swoje głosy można oddawać do 18 kwietnia. […]
12 numer „Bez glutenu” już wkrótce u Was!
Ponad 30 ciekawych artykułów! Magazyn „Bez glutenu” otrzymają wszyscy członkowie Stowarzyszenia, którzy regularnie opłacają składki członkowskie. Także nowe osoby, które zapisują się do Stowarzyszenia – […]
Spokojnych Świąt Wielkanocnych!
Składamy Wam, członkowie i przyjaciele Stowarzyszenia, oraz wszystkim osobom na diecie bezglutenowej najlepsze życzenia ciepłych i pełnych nadziei Świąt Zmartwychwstania Pańskiego! W oczekiwaniu na Wielkanoc, […]
Fit Cake z Zielonej Góry w MENU BEZ GLUTENU!
LOKAL ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY. Kolejna cukiernio-kawiarnia Fit Cake zdobyła nasz certyfikat i dołączyła do programu MENU BEZ GLUTENU. Tym razem jest to lokal z Zielonej Góry. […]
Zbadaliśmy kolejne produkty na zawartość glutenu – marzec 2021
Przedstawiamy Wam wyniki badań konsumenckich na zawartość glutenu wykonanych w laboratorium akredytowanym przez Polskie Centrum Akredytacji. W wyborze produktów do badań kierowaliśmy się prośbami z […]