Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
styczeń 2025
Bezglutenowe warsztaty kulinarne w Białymstoku – 13.11.2018
Zapraszamy serdecznie na kolejne bezpłatne bezglutenowe warsztaty kulinarne w Białymstoku dla dzieci i rodziców należących do Stowarzyszenia. Miejsce: Centrum Aktywności Społecznej, ul. Świętego Rocha 3, […]
Bez glutenu nr 6 już dostępny do pobrania
Uwaga – Bez glutenu nr 6 został wydany w grudniu 2014 roku, więc część zawartych w nim informacji nie jest już aktualnych. Zapraszaliśmy w nim […]
Restauracja&Pub Atmosfera w MENU BEZ GLUTENU – po raz pierwszy na Opolszczyźnie!
LOKAL NIE NALEŻY DO PROGRAMU MENU BEZ GLUTENU. Restauracja&Pub Atmosfera to kameralne miejsce z letnim ogródkiem, zlokalizowane przy ul. Żeromskiego 17 w Głubczycach. Lokal mieści […]
Żyj szczęśliwie z celiakią – konferencja w Białymstoku, 17 listopada 2018
Żyj szczęśliwie z celiakią – zdrowie i bezpieczeństwo dziecka z celiakią to już ósma z cyklu konferencji poświęconych celiakii i diecie bezglutenowej organizowanych przez oddział naszego […]
Na tropie glutenu w Kartuzach – relacja ze spotkania
Na tropie glutenu Do naszego Oddziału Trójmiasto od dawna dochodziły słuchy, że spotkania, konferencje, warsztaty dla osób na diecie bezglutenowej odbywają się tylko w Gdańsku, […]
Wyjaśnienie w sprawie rozwiązania umowy z LIDL Polska i zasad działania Europejskiego Systemu Licencyjnego (ELS)
W związku z rozwiązaniem naszej umowy na używanie znaku towarowego Przekreślonego Kłosa z LIDL Polska (z żalem z obu stron, ale decyzja niestety została podjęta […]
12 lat – dziś są urodziny Stowarzyszenia!
Dokładnie dziś, 22 października, obchodzimy dwunaste urodziny Stowarzyszenia. 12 lat minęło niezwykle szybko. Czas wyznaczają nam kolejne realizowane projekty i zadania do wykonania. A jest […]
Nowa mieszanka mąk Mix Flour od firmy Balviten
Dla wielbicieli pierogów i naleśników firma Balviten przygotowała nową mieszankę: PL-048-187 Mix Flour. Mieszanka mąk do naleśników, makaronu, pierogów Mix flour ma dobry, prosty skład: […]
FRUPP Smoothie z owoców liofilizowanych – nowość firmy Celiko
FRUPP Smoothie to orzeźwiający i wartościowy napój z owoców liofilizowanych z dodatkiem nasion. Jest idealny na śniadanie, lunch lub jako dodatek do innych posiłków i dań. […]
Warsztaty kulinarne w Białymstoku – relacja
9 października po raz trzeci w tym roku odbyły się warsztaty kulinarne w Białymstoku w Centrum Aktywności Społecznej, podczas których spotkały się osoby z Polskiego […]