Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
kwiecień 2025
Bistro Jaglana ze Szczecina w MENU BEZ GLUTENU
Mamy przyjemność zaprosić Państwa do Bistro Jaglana. Miejsca, którego właściciele postanowili pokazać, że kuchnia bezglutenowa oprócz bycia zdrowszą, jest również bardzo smaczna: „Dania, które podajemy […]
Relacja z seminarium „Dziecko na diecie bezglutenowej – inny styl życia” – Poznań
Seminarium „Dziecko na diecie bezglutenowej – inny styl życia”, zorganizowane przez Poznański Oddział Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, odbyło się 26 […]
Warsztaty kulinarne dla dzieci w Piekarni Putka w Warszawie
Serdecznie zapraszamy dzieci w wieku 7 – 12 lat na warsztaty z lepienia jagodzianek w Piekarni Bezglutenowej Putka przy ul. Tarnowieckiej 41 w Warszawie, które odbędą się […]
Produkty Atelier Smaku ze znakiem Przekreślonego Kłosa dostępne w sprzedaży w Trójmieście
Produkty Atelier Smaku ze znakiem Przekreślonego Kłosa w autorskim Bistro & Delikatesach Bezglutenowe i wegańskie dania obiadowe pakowane na tackach w atmosferze ochronnej oraz w […]
Nowe receptury ciast w proszku firmy Bezgluten
Firma Bezgluten przygotowała nowe receptury następujących ciast w proszku: PL-089-158 Ciasto z czekoladą PL-089-159 Ciasto o smaku bananowym PL-089-160 Ciasto o smaku cytrynowym Składy ciast […]
Dzień Dziecka we Wrocławiu – relacja
10 czerwca 2018 roku we Wrocławiu odbył się bezglutenowy Dzień Dziecka. W tym roku zorganizowaliśmy go w Wiosce Indiańskiej Tipi Town. Gdy już wszystkie dzieci […]
Piknik rodzinny w Szczecinie – relacja
9 czerwca 2018 roku na terenie Nadleśnictwa Kliniska zorganizowaliśmy piknik rodzinny z okazji bezglutenowego Dnia Dziecka. Pani Małgorzata Rył z Nadleśnictwa poprowadziła zajęcia edukacyjne związane […]
Rycerskie spotkanie w Toruniu – relacja
„Witam was, nadobne panny, a i zarówno was, szlachetni rycerze, którzy tak licznie przybyliście na wezwanie naszego Stowarzyszenia” – tymi słowami powitał uczestników Dnia Dziecka […]
Wyniki badań na zawartość glutenu – czerwiec 2018
Przekazujemy ostatnie wyniki badań na zawartość glutenu, które wykonywaliśmy w akredytowanym laboratorium w Zakładzie Mikrobiologii Centrum Zdrowia Dziecka. O wynikach wszystkich poprzednich badań można przeczytać […]
Nowa książka Weroniki Madejskiej z patronatem Stowarzyszenia
„Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata” – nowa książka Weroniki Madejskiej z patronatem Stowarzyszenia. Swoją oficjalną premierę publikacja miała […]