Aktualności
Spis nadchodzących wydarzeń
styczeń 2025
Wypiekarnia Smaku z Przeźmierowa w MENU BEZ GLUTENU!
Wypiekarnia Smaku z Przeźmierowa niedaleko Poznania właśnie przystąpiła do programu MENU BEZ GLUTENU. To pierwszy w Polsce projekt łączący piekarnię bezglutenową, gabinet dietetyka oraz studio kulinarne. […]
Mix brownie – nowość firmy Incola
30 marca w sklepach pojawi się bezglutenowy Mix Brownie Incola, gotowa mieszanka do wypieku ciasta brownie. Wystarczy dodać jajka, olej, wodę, wstawić do piekarnika i […]
Relacja z warsztatów kulinarnych w Szczecinie
17 marca 2019 r. w Bistro Jaglana w Szczecinie odbyły się kolejne warsztaty kulinarne, w trakcie których przygotowywaliśmy pasty i sałatki, a także z okazji […]
Warsztaty kulinarne w Wysokiej koło Łańcuta
6 kwietnia 2019 r. w godzinach od 10:00 do 15:00 w Zespole Szkół im. Tadeusza Kościuszki w Wysokiej odbędą się długo wyczekiwane warsztaty kulinarne dla […]
Petycja w sprawie dofinansowania diety przekazana Ministerstwu Zdrowia
Petycja przekazana! 19 marca 2019 r. Zarząd Stowarzyszenia oficjalnie złożył w Ministerstwie Zdrowia petycję „Stop dyskryminacji osób z celiakią – domagamy się refundacji”. Zebraliśmy ponad 12.400 […]
Chcesz się przyłączyć? Spotkanie w Poznaniu
Wszystkie osoby, które chciałyby się spotkać i porozmawiać o nowych pomysłach na działania Stowarzyszenia w Poznaniu, a także aktywnie w nie włączyć, serdecznie zapraszamy 30 […]
Relacja ze spotkania pod hasłem „Bezglutenowo, czyli jak?”
Pierwsze spotkanie w Tarnowskich Górach pod hasłem „Bezglutenowo, czyli jak?” odbyło się w sobotę 9 marca 2019 r. Przy bezglutenowych słodkościach uczestnicy spotkania mieli możliwość […]
Słodkie nowości od firmy Eurohansa
Firma Eurohansa przygotowała słodkie nowości ze znakiem Przekreślonego Kłosa. Jest to limitowana edycja bakalii Amaresti – orzechy laskowe oblane trzema rodzajami belgijskiej czekolady: deserową, mleczną […]
Bezpłatna ocena stanu jamy ustnej u osób z celiakią w Lublinie
Zapraszamy do wzięcia udziału w badaniu oceniającym stan jamy ustnej u osób z celiakią w wieku 5-26 lat. Badanie prowadzone jest w ramach pracy doktorskiej na […]
Spotkanie dla nowo zdiagnozowanych we Wrocławiu 23.03.2019 r.
Serdecznie zapraszamy osoby na diecie bezglutenowej z Wrocławia i okolic, w szczególności niedawno zdiagnozowane, na spotkanie z dietetykiem z Centrum Diety Bezglutenowej, które odbędzie się […]